SLO / ITA
ITA

Servis & oprema

Pooblaščen servis VOLKSWAGEN - specializiran servis AUDI - servis za vse znamke vozil

POVPRAŠEVANJE ZA PONUDBO / TERMIN NA SERVISU

KONTAKTNI PODATKI

Podatki o vozilu

Željeni trmin

Sporočilo

Naše storitve

Pooblaščeni servis Volkswagen, specializiran servis Audi, servis za vse znamke vozil.

Garancijska popravila in popravila na osnovi kulanc ter izvajanje pozivnih in servisnih akcij za vozila znamke VW in VW Gospodarska vozila.

 

Redni servis:

Avtoservis in redno vzdrževanje avtomobila je izredno pomembno, saj s tem podaljšujemo življenjsko dobo samega vozila. Z rednim servisom avtomobila vam zagotavljamo dolgoročno znižanje stroškov, saj z najnovejšimi orodji (testerji) za analizo in strokovno usposobljenimi delavci pravočasno opazimo težave in zamenjamo izrabljene dele.

Menjava olja se običajno opravi ob rednih servisnih intervalih (po priporočilih proizvajalca 1 x letno, oz. najpozneje pri 30.000 KM). Redna menjava olja tako preprečuje večje okvare motorja. Odvisno od prevoženih kilometrov je potrebno pri rednem servisu poleg menjave olja motorja menjati še različne filtre, zavorno tekočino, olje menjalnika, v kolikor je to potrebno, prekontrolirati zavore.

 

Veliki servis:

Veliki servis lahko zajema menjavo zobatega jermena in napenjalca (interval je določen s strani proizvajalca), menjavo mikro jermena in napenjalca jermenice, odvisno od opreme motorja tudi alternatorja (interval določen s strani proizvajalca) ter menjavo vodne črpalke in hladilne tekočine (potrebna popravila se naredijo glede na predvidene kilometre in starost vozila, odvisno od priporočil proizvajalca).

 

Servis zavor:

Pravočasni zavorni servis, menjava zavornih ploščic, menjava diskov, obnova zavornih čeljusti, obnova zavornih cilindrov in podobno lahko prepreči marsikatero nezgodo in vas lahko reši iz kritične situacije, ko bomo potrebovali vso zavorno moč našega avtomobila.

 

Avtodiagnostika:

V novejših vozilih delovanje vseh sistemov nadzira elektronika. Računalnik beleži vse več podatkov, katere lahko s pomočjo prave opreme analiziramo. Avtodiagnostika nam omogoča, da na vozilu odpravimo napake, ki niso vidne na prvi pogleda, prav tako  napake pri delovanju vozila, ki vam jih javljajo opozorilne lučke na armaturni plošči. S pravočasnim testiranjem lahko hitreje odkrijemo pomanjkljivosti na zelo pomembnih delih vozila, kot so motor in zavorni sistem in s tem preprečimo nadaljnje uničevanje, ki povzroča več stroškov. Če želimo ugotoviti, kaj se z vozilom dogaja, ga bo naš izkušeni diagnostik priklopil na ustrezni diagnostični sistem. Z najsodobnejšimi diagnostičnimi testerji bo pregledal stanje elektronskih sistemov in identificiral napake.

 

Vzdrževanje in polnjenje klime:

Poleti si vožnje v avtomobilu ne predstavljamo brez prijetnega hladnega zraka, ki prihaja iz avtomobilske klime. Tako kot druge avtomobilske komponente, tudi klimatska naprava potrebuje redni servis in natančen pregled, vsebuje namreč različne cevke in tesnila, ki pa ne tesnijo popolnoma. Tako skozi drobne luknjice ves čas, počasi uhaja plin, ko ga enkrat zmanjka klima ne hladi več. To pa je zadnji čas za obisk avtoservisa za polnjenje klime. Proizvajalci pravijo, da je potrebno klimo, napolniti na vsake dve leti, saj le ta ne hladi samo avtomobilske kabine, temveč tudi kompresor in če se ta popolnoma izprazni, lahko pride do njegova okvare.

Ob polnjenju avtoklime pa vam priporočamo tudi menjavo kabinskega filtra in dezinfekcijo klimatske naprave, saj le tako lahko zgotovimo nemoteno delovanje le te. Polnjenje klime v Avtomagu poteka hitro, strokovno in kvalitetno. Za storitev nas kontaktirajte in se naročite. Naši certificirani strokovno usposobljeni serviserji vam nudijo celostno rešitev za odlično delovanje klimatske naprave: dezinfekcija, servis, menjava kabinskega filtra in tesnjenje.

Kakovostna kleparsko-ličarska popravila vozil vseh znamk.

 

Prijava in cenitev

Prijava in cenitve vozil iz naslova KASKO za vse zavarovalnice. Uredimo vse potrebno za popravilo ali izplačilo škode brez obiska zavarovalnice, VSE NA ENEM MESTU.

 

Nadomestno vozilo

Nudimo nadomestno vozilo za čas popravila vašega vozila.

 

Popravila toče in udrtin

Profesionalno popravilo TOČE in UDRTIN brez lakiranja, vozilo tako ohrani večjo vrednost.

 

Avtokleparska popravila

Kleparska popravila izvajamo kakovostno in strokovno, delamo z najnovejšim specialnim orodjem in popravljamo vse vrste poškodb: vandalizem, divjad, parkirišče, poškodbe platišč, svetlobna telesa, luči, ogledala.

 

Avtoličarska popravila

Delamo z najnovejšo tehnologijo lakiranja in z ekološkimi materiali. Strokovno usposobljeno osebje poskrbi da bo vaše vozilo kot pred poškodbo.

 

Menjava stekel

Hitro, strokovno in kakovostno zamenjamo vse vrste stekel v vozilu.

Premontaža pnevmatik, ponudba pnevmatik in platišč, hramba pnevmatik in platišč, avtooptika.

 

Menjava gum pri Avtomagu poteka hitro, strokovno in kvalitetno. Za menjavo pnevmatik nas pokličite in se naročite. Naši strokovno usposobljeni avtomehaniki opravljajo vse vulkanizerke storitve: premontažo pnevmatik, centriranje pnevmatik, previjačenje pnevmatik in popravilo pnevmatik. Nudimo vam tudi hrambo vaših pnevmatik za naslednjo sezono. Ob menjavi gum za vas lahko opravimo še hitri servis, avtooptiko ali operemo vaše vozilo.

 

Avtooptika oziroma optična nastavitev podvozja je izraz, ki pomeni nastavitev in prilagoditev podvozja avtomobila, ki zagotavlja brezhibno smer vožnje in vodljivost vozila. Pravilna nastavitev podvozja ima pomembno vlogo pri zagotavljanju lege vozila na cestišču, saj skrajša pot zaviranja, hkrati pa vpliva tudi na prihranek pri porabi goriva in manjšo obrabo pnevmatik. V kolikor ste pri običajni vožnji z avtomobilom ugotovili, da vozilo samo zavija levo ali desno vam svetujemo, da se nemudoma oglasite pri nas, da preverimo pptično nastavitev podvozja. Priporočamo tudi, da se avtooptika na vozilu preveri, če ste z avtomobilom prevozili npr. robnik cestišča, količek ali pa pri zamenjavi vzmetenja in delov krmilnega sistema.

V naši trgovini z nadomestnimi deli lahko kupite tudi tekstilne ali gumi tepihe, prevleke za sedeže, snežne verige, metlice brisalcev, strešne kovčke, strešne nosilce, izdelke za nego vozila in druge modne dodatke.

Ročno pranje vozila in globinsko čiščenje

Vaše vozilo ročno operemo od strehe do podvozja, seveda ne pozabimo niti na kolesa. Notranjost avtomobila z industrijsko zmogljivim sesalcem natančno posesamo. Pobrišemo tudi armaturno ploščo in steklene površine.  Po končanem postopku ročnega pranja, bo vaše vozilo popolnoma suho, povečan pa bo tudi sijaj avtomobila. Priporočamo redno in strokovno čiščenje avta, saj tako podaljšujete življenjsko dobo in ohranjate lep videz vozila.

Nudimo tudi globinsko čiščenje komplet vozila, lahko samo sedežev ali prtljažnega prostora. To je postopek s katerim odstranimo bakterije, celotno umazanijo in vonjave v notranjosti vašega vozila. S tem načinom čiščenja zagotovimo boljše počutje v vašem vozilu in trajnejšo kvaliteto notranjih materialov. Priporočamo redno in strokovno čiščenje avta, saj tako podaljšujete življenjsko dobo in ohranjate lep videz vozila.

 

Poliranje in obnova žarometov

Poliranje žarometov ali obnova žarometov je potrebna, ko ti postanejo motni ali rumenkaste barve. Na obrabljenih žarometih se rada zadržuje tudi umazanija. Žarometi tako sčasoma izgubijo tako svetilnost kot vidljivost. Porumenele luči so tudi zakonsko neustrezne in zaradi tega pogosto ne opravimo tehničnega pregleda vozila, kar pa je že zadnji pokazatelj, da obnovo oz. poliranje žarometov resnično potrebujemo.

 

Vgradnja parkirnih senzorjev in vzvratne kamere

Parkirni senzorji so senzorji bližine za cestna vozila, ki voznika opozarjajo na ovire pri parkiranju. Ti sistemi uporabljajo elektromagnetne ali ultrazvočne senzorje, ki merijo razdalje do bližnjih objektov preko senzorjev, ki se nahajajo na sprednjem in / ali zadnjem odbijaču ali pa so vizualno zmanjšani v sosednjih rešetkah ali vdolbinah. V Avtomagu vam nudimo prodajo in montažo parkirnih senzorjev ter vzvratne kamere. Največja prednost parkirnih senzorjev in vzvratne kamere je, da lahko preprečijo trčenje in posledično škodo, ki lahko povzroči večje stroške.

 

Prodaja in montaža vlečne kljuke

V podjetju Avtomag vam lahko ponudimo dva različna tipa vlečnih kljuk za vaše vozilo. Izbirate lahko med klasično vlečno kljuko ali vertikalno oz. tako imenovano “skrito” vlečno kljuko. Vse vlečne kljuke so ustrezno certificirane in primerne za takojšnjo vgradnjo. V sodobnih vozilih je vedno več elektronike, zato vam poleg vlečne kljuke ponujamo tudi vrhunske zaščitne elektro module in vtičnice, ki jih je potrebno vgraditi v vaše vozilo v izogib napakam in ostalim zaščitam.

 

Priprava vozila na tehnični pregled

Tehnični pregled vozila je možno opraviti 30 dni pred potekom registracije. Pri nas vam pred pregledom preverimo vse točke, ki jih preverjajo tudi na tehničnem pregledu in pravočasno odpravimo morebitne težave. Po želji vam vaše vozilo odpeljemo in opravimo tehnični pregled in vam ga z zapisnikom o tehničnem pregledu vračamo.

Kaj se zgodi če avto ni tehnično brezhiben?

Če avto ni tehnično brezhiben ali je pogojno tehnično brezhiben je potrebno odpraviti težavo v petnajstih dneh ter včasih ponovno opraviti pregled v celoti. Lahko pa vozilo pred popravilom  ne sme biti udeleženo v prometu, zato je dobra priprava na tehnični pregled zelo pomembna.

 

Ostalo:

Prevzem in predaja vozila na domu, ponudba nadomestnih vozil, zavarovanje vozil, …